Lättbetong - Rätt teknisk lösning för er projekt

Byggbetong erbjuder flera olika typer av lättbetonger. Olika typer av lättbetong har olika egenskaper och det är olika vilken produkt som passar till vilken teknisk lösning. Genom vår långa erfarenhet så kan vi rekommendera rätt produkt till dig som kund för just ert ändåmål så du kan få en teknisk lösning som både är praktiskt bra och hållbar men också den ekonomiskt bästa lösningen. Vi tillverkar de flesta olika lättbetongerna som finns på marknaden:

  • Cellbetong ”Cellplastbetong”
  • Porofill/lightcrete
  • Skumbetong
  • Grön Byggbetong lätt(lättbetong med låg klimatpåverkan)

Certifiering
Grön Byggbetong kommer att öka dina möjligheter att nå högre poäng i miljöcertifieringssystem som till exempel LEED, Svanen och miljöbyggnad. Vi finns såklart även med i byggvarubedömningen.

Med slagg blir betongen grönare

I en traditionell betongsammansättning så står cement för cirka 90% av betongens klimatpåverkan. Genom att ersätta stora delar av cementmängden med alternativa bindemedel som slagg – så kan vi upp till halvera den totala mängden koldioxidutsläpp.

Slagg är en restprodukt som kommer från ståltillverkningen och består av en blandning av olika mineraler och kalk. Genom att använda det så återanvänder vi dels en biprodukt från en annan produktion samtidigt som vi minskar cementmängden. 

Grön Byggbetong vs traditionell betong

Grön Byggbetong har samma höga kvalitet som vår vanliga betong. Den har samma livslängd, hållbarhet och funktion men till ett mycket lägre klimatavtryck.

Koldioxidpåverkan mot CO₂

Produktegenskaper

Låg densitet

Vi kan erbjuda lättbetonger med så låg densitet som 400 kg/m3, som fortfarande är pumpbar. Det gör att betongen får en låg densitet men också god isoleringsförmåga och kan ersätta till exempel en del av isoleringen.

Låg hållfasthet

Vanlig betong har väldigt hög hållfasthet vilket normalt är väldigt bra, men vi har även lättbetonger med låg hållfasthet som i vissa fall är en stor fördel. Till exempel vid utfyllnad av rörgravar så är det bra att betongen är grävbar vilket underlättar om betongen ska avlägsnas någon gång i ett senare skede.

Anpassningsbar

Eftersom vi kan anpassa produktvalet efter ert ändamål så går det uppnå just de produktegenskaperna ni är ute efter. Ibland är de låg densitet, ibland låg hållfasthet och ibland både och.

Skräddarsydda lösningar för ditt behov av lättbetonger

Vårt erfarna team hjälper dig att hitta den bästa lösningen för dina behov av lättbetong. Kontakta oss idag för högkvalitativ och effektiv hjälp. 

Jan Åberg

Försäljningschef

Vill du veta mer?

Vill du ha information om våra produkter, eller har du andra funderingar? Ta gärna kontakt med oss via hemsidan så återkommer vi inom kort! 

    Kontakta oss gärna via vårt formulär