Vinterbetong för tidig glättning

Byggbetong har tagit fram en speciell betong för tidig glättning. Genom att förändra sammansättningen på betongen så kan vi få den att härda fortare. Det gör att betongen går att glätta fortare på vintern. Norrlands klimat ställer extra höga krav på att betongen härdar fort for att kunna möjliggöra att det går att glätta även vintertid. Betongbranschen i Sverige jobbar hårt på att sänka vår klimatpåverkan, men de kan tyvärr orsaka att tiden för när glättning kan påbörjas tyvärr påverkats. Vi har därför optimerat betongsammansättningen för att kunna möjliggöra att kunna glätta även vintertid i norrländskt klimat.

Förutom rätt sammansättning behövs det även att ni som kund gör rätt på arbetsplats, och vi hjälper självklart våra kunder med vår expertis kring vintergjutningar och glättning. Hör av er till oss så berättar vi mer. 

Certifiering
Grön Byggbetong kommer att öka dina möjligheter att nå högre poäng i miljöcertifieringssystem som till exempel LEED, Svanen och miljöbyggnad. Vi finns såklart även med i byggvarubedömningen.

Med slagg blir betongen grönare

I en traditionell betongsammansättning så står cement för cirka 90% av betongens klimatpåverkan. Genom att ersätta stora delar av cementmängden med alternativa bindemedel som slagg – så kan vi upp till halvera den totala mängden koldioxidutsläpp.

Slagg är en restprodukt som kommer från ståltillverkningen och består av en blandning av olika mineraler och kalk. Genom att använda det så återanvänder vi dels en biprodukt från en annan produktion samtidigt som vi minskar cementmängden. 

Grön Byggbetong vs traditionell betong

Grön Byggbetong har samma höga kvalitet som vår vanliga betong. Den har samma livslängd, hållbarhet och funktion men till ett mycket lägre klimatavtryck.

Koldioxidpåverkan mot CO₂

Produktegenskaper

Betong som tål kyla

Betong som klarar av norrländskt vinterklimat utan att frysa sönder

Snabbhärdande betong även vintertid

Vår vinterbetong klarar av att härda även när det är kallt ute

Anpassningsbar

Vi kan anpassa betongsammansättningen efter utetemperaturen, vilket gör att ni som kund kan få en betong som härdar oavsett om de är +5C eller -16C

Stålfiberarmerad betong

Lämpar sig för konstruktionsdelar med god sprickfördelning.

Stålfiberarmerad sprutbetong

Lämpar sig för driftförstärkning och permanenta konstruktioner vid bergarbeten.

Behöver du betong för tidig glättning?

Vår vinterbetong är speciellt sammansatt för att härda fortare, vilket gör att betongen går att glätta fortare på vintern. Kontakta oss idag för att hitta den bästa lösningen för ditt projekt. 

Jan Åberg

Försäljningschef

Vill du veta mer?

Vill du ha information om våra produkter, eller har du andra funderingar? Ta gärna kontakt med oss via hemsidan så återkommer vi inom kort! 

    Kontakta oss gärna via vårt formulär